Gebundeld sterk   
 
Sterk in lassen

Lasprocessen 

Er zijn verschillende lastechnieken. Welke lastechniek kun je het beste toepassen, dit ligt aan de toe te passen materialen en doeleinden van de klus. Hieronder een uitleg van de de verschillende lastechnieken waarin we gespecialiseerd zijn en waar we uiteraard ook gekwalificeerd voor zijn en certificaten voor behaald hebben.

MIG/MAG Lassen

-MIG-MAG lassen is een elektrische booglasmethode waarmee je metalen verbindt door middel van spanning en warmte-inbreng. Tijdens dit lasproces wordt continu mechanisch draad aangevoerd richting het te lassen werkstuk. De draad dient als elektrode om de elektriciteit te geleiden, maar is tevens ook het lastoevoegmateriaal. De draad wordt heet en smelt af op het werkstuk - dat ook heet wordt - en er ontstaat een smeltbad. Om het smeltbad te beschermen tijdens het lassen, wordt een beschermgas gebruikt. Zonder het beschermgas zou de elektrische plasmaboog het materiaal te veel verhitten, waardoor het materiaal zou verbranden. Na afkoeling van het smeltbad, is de lasverbinding zichtbaar.

TIG Lassen

Bij TIG-lassen (tungsten inert gas), komt de lasboog tot stand tussen een niet-verslijtende wolfraamelektrode ('tungsten') en het werkstuk. Het beschermgas is altijd een inert gas dat niet vanzelf reageert met het lasproces. Meestal is het beschermgas argon. Dat beschermt niet alleen het smeltbad maar ook de elektrode in de lastoorts tegen oxygenatie.

De belangrijkste toepassingen voor TIG-lassen zijn het lassen van leidingen en pijplijnen, maar deze methode wordt toegepast in uiteenlopende industrieën, zoals de lucht- en ruimtevaart en plaatmetaalverwerkende industrieën die bijzonder dunne materialen lassen, of speciale materialen als titanium.

Elektrode Lassen

Het elektrode lassen (procesnummer 111) behoort tot het smeltlasproces en is ook ingedeeld in het metaal-vlambooglasproces. NEN-ISO 857-1 (editie 1998) verklaart de uit het Engels vertaalde lasprocessen van deze groep als volgt:
Metaal-vlambooglassen: Vlambooglasproces onder toepassing van een verbruikende elektrode. Metaal-vlambooglassen zonder gasbescherming: Metaal-vlambooglasproces zonder externe toevoer van beschermgas en handmatig metaal-vlambooglassen: Met de hand gevoerd metaal-vlambooglassen onder toepassing van een beklede elektrode.


WERKZAAMHEDEN

Piping

In fabrieken en productiefaciliteiten vind je verschillende aan elkaar gekoppelde onderdelen die de productie van het product samen mogelijk maken. Die onderdelen verschillen behoorlijk van elkaar op basis van wat het eindproduct moet zijn, maar ze hebben altijd één ding met elkaar gemeen. Ze worden verbonden door middel van pijpleidingen en kan je pijpleiding systemen noemen.

De discipline waarbij wordt gekeken naar het materiaal, de opstelling en de toepassing van die pijpleidingen noemt men piping. Tientallen, soms wel honderden pijpleidingen zijn er nodig om het reilen en zeilen van de installatie in goede orde te laten verlopen. Onderling verschillen de pijpleidingen ook weer van elkaar, want niet iedere pijpleiding is voor elke toepassing geschikt. Eigenlijk heel interessant dus, piping. Binnen de werktuigbouwkunde en engineering worden twee soorten piping van elkaar onderscheiden.

Skid bouw

Een skid is een onderdeel van de procestechniek. Op het frame van de skid kunnen echter verschillende componenten worden gemonteerd. Dit kunnen bijvoorbeeld warmtewisselaars, pompen, tanks en onderdelen van leidingen zijn. Daarnaast is het ook mogelijk om op een frame een totale installatie te monteren met daarbij de meet- en regeltechniek. Hierdoor kan een skid een apparaat zijn maar ook een complete installatie.

Skidbouw is het bouwen van skids. Er zijn verschillende bedrijven die skids bouwen. Dit zijn veelal gespecialiseerde bedrijven die ervaring hebben met hoogwaardige techniek. Een skid bestaat meestal uit een redelijk eenvoudig gedeelte en een complex gedeelte. Het frame is bijvoorbeeld eenvoudig. De frames worden meestal van roestvast staal gemaakt omdat dit materiaal een hoge weerstand heeft tegen corrosie. Voor de stevigheid kan een frame worden gelast. Een lasverbinding is een onuitneembare verbinding. Dit zorgt er voor dat het frame niet eenvoudig uitelkaar genomen kan worden en getransporteerd. Het is echter ook mogelijk om een uitneembare verbinding te gebruiken door bijvoorbeeld bouten en moeren toe te passen.


Seriematig/Enkelstuks

Wij kunnen laswerk in kleine en grote series goed en scherp geprijsd uitvoeren. We zijn gespecialiseerd in MIG, MAG, TIG en puntlaswerk. Je kan bij ons terecht voor seriematig laswerk van kleine tot volumineuze objecten. Ook de afwerking van gelaste artikelen kunnen wij voor onze rekening nemen. Door onze grondige kennis van materialen en geavanceerde productiemethoden kunnen we aan de hoogste kwaliteitsnormen voldoen en tegelijkertijd flexibel inspelen op uw wensen. Voor wij aan de slag gaan kijken wij altijd eerst naar de haalbaarheid van het idee.

Specials

Het woord  zegt al genoeg. Wij staan voor de meest vreemde opdrachten voor je klaar!

Prototypes

Bij MWlastechniek bieden wij flexibel laswerk voor prototypes aan. Onze ervaren lassers staan klaar om uw ideeën om te zetten in hoogwaardige lasconstructies. Of het nu gaat om kleine of grote projecten, wij leveren maatwerk op maat van uw wensen. Met onze geavanceerde lasapparatuur en uitgebreide kennis van verschillende lastechnieken, kunnen wij de meest complexe ontwerpen realiseren. Onze flexibiliteit stelt ons in staat om snel te schakelen en aanpassingen te maken indien nodig. Wij streven naar een perfecte afwerking en duurzame resultaten. Bij ons ben je verzekerd van kwaliteit en betrouwbaarheid. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek wat wij voor uw prototype kunnen betekenen.

Constructiewerk / Interieur en Exterieur

Constructiewerk: een breed begrip waaronder iedere vorm van productie van metalen eindproducten, onderdelen en halffabrikaten te schalen is. Het merendeel van ons werk bestaat uit het bewerken van staal tot bruikbare eindproducten of onderdelen. Daarnaast behoort ook het bewerken van aluminium bij ons tot de mogelijkheden.
We maken  betrouwbare staalconstructies, maar ook maken we taatsdeuren, straatmeubilair of al het andere wat met interieur of exterieur te maken heeft. Daarnaast behoort ook het maken van stalen buisconstructies en frames voor machinebouw tot het constructiewerk dat wij met enige regelmaat uitvoeren. Vanzelfsprekend zijn dit slechts enkele voorbeelden. In principe is iedere vorm van metaalbewerking bij ons mogelijk. 

Reparaties

Voor zowel groot als klein reparatiewerk kun je ons altijd benaderen. 
 
 
 
E-mailen
Bellen